Geupload bestand

Magnetic Spacemen + Cloudsurfers | Burgerweeshuis en Walhalla

Vrijdag 14 oktober 2022

Burgerweeshuis en Walhalla

Samenwerken is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Daarom heeft Burgerweeshuis de handen ineengeslagen met Walhalla en mogen ze in het nieuwe jaar toffe concerten programmeren op hun intieme podium. Om het gemis van ons café te verzachten kun je nu midden in de stad terecht bij een kleine zaal met goedkoop bier: Wat wil je nog meer?

Strippenkaart

Om kennis te maken met deze ‘nieuwe’ locatie bieden ze je de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen waarmee je drie Walhalla x Burgerweeshuis shows kan bezoeken voor een zacht prijsje.

Magnetic Spacemen

Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Magnetic Spacemen brengt hét feest om je na lange tijd weer eens goed aan over te geven en je flink doet verlangen naar een volle beukende pit. In de benen!.. En heel gauw!

Magnetic Spacemen maakte in het verleden al twee EP’s en een album, maar na bandbezetting wisselingen en een nieuw label voelt de nieuwe plaat ‘Papoya Poya’ misschien wel als het beste werk tot nu toe en HET begin van deze voortrazende garage trein.

Het nieuwe album werd opgenomen in een leegstaande club in Den Haag, net aan het begin van de eerste lockdown in maart 2020. Alles werd op analoge tape geslingerd door bassist Redmer Kamsma. De spanning rondom de pandemie, de angst, de illegale sfeer van rondhangen, de onbezorgdheid die bij het vuilnis kon en de onzekerheid over de toekomst geven de plaat een extra urgente trap onder zijn kont na.

Cloudsurfers

Cloudsurfers is een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Manische gitaarpassages en grungy vocals worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie. Cloudsurfers combineert het onberekenbare van Pulp Fiction met het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together Pangea: that’s a pretty fucking good milkshake!