Geupload bestand

Deventer Schouwburg - !mpact Tegenwind

Zaterdag 1 oktober 2022

Zaterdag 1 oktober - 20.00

Entree: €15,- + €3,25

Locatie: Schouwburg, Grote Zaal

Kaartverkoop: Hier

impacttegenwind@2x

!MPACT, modern dansgezelschap Deventer, danst over maatschappelijke en persoonlijke thema's. Met dans als taal wil !MPACT vertellen wat in woorden soms moeilijk te vangen is.

 
In de voorstelling Tegenwind danst !MPACT een drieluik over de verbinding met de ander en jezelf. Hoe kijk je naar de ander? Wie zijn ‘zij’ en ‘jullie’? Heb jij de wind in de rug of juist wind tegen en wat doet dat met je? Welke reis heeft de ander afgelegd en wat zou je leren als je je verplaatst in het perspectief van de ander?

De dansers gaan in tegenwind op zoek naar nabije werelden in onszelf en om ons heen.

In  'Over Grenzen' toont Marion van Veen de weg van 'nieuwkomers' in Nederland. Mensen die huis en haard hebben verlaten. Wat kom je onderweg tegen, over welke grenzen ga je zowel fysiek als mentaal? Wat houdt je op de been om je weg te vervolgen?

‘Bubbels’ van Annemieke van Barneveld onderzoekt wat er gebeurt als we ons niet meer realiseren dat we leven op een gezamenlijke bubbel maar alle kleine minibubbeltjes op aarde een eigen werkelijkheid hebben. Wat als we overgeleverd zijn aan algoritmes van (sociale) media en de angst versterkt wordt voor alles wat anders is?

De urban danstheater choreografie ‘Inner Dialogue’ van Joey Schuit gaat over de innerlijke stemmen die in ieder van ons zitten. De kritische, de angstige, de optimistische, de pessimistische, de onzekere stem. Alle stemmen maken ons, maar hoe vormen ze ons?

!MPACT wil ook ruimte bieden aan talentvolle dansmakers. De choreografen worden daarom bijgestaan door drie jonge makers; Ivana Diboune, Yvonne Neven en Nino Bults.