Geupload bestand

BUITEN SPORTEN

Sporten in de frisse lucht

Geef jij, net als veel anderen, de voorkeur aan sporten in de buitenlucht? Good for you! Voor je lichaam en geest wel te verstaan. Door lekker naar buiten te gaan krijg je namelijk niet alleen meer frisse lucht binnen, je slaapt ook veel lekkerder en je maakt (als de zon schijnt) vitamine D aan. Laat dat nou goed zijn voor je botten én je immuunsysteem. Dit laatste zorgt ervoor dat bacteriën jou er niet onder krijgen. Lekker pluspunt in deze tijden toch? En dat kan allemaal gratis en voor niets. Want hé naast een rondje hardlopen of bootcampen biedt Deventer ook verschillende sportvelden in de buitenlucht waar je, net als in de sportschool, vrij kunt sporten met je vrienden. Maar dan ook echt vrij. Check hieronder de beschikbare locaties

  • Snipperlingsdijk

Tussenuurtje en zin om iets te doen? Op een paar meter afstand van Saxion, ROC en het Zone college ligt een groenstrook met verschillende sportmogelijkheden. Een Cruyff court waar verschillende balsporten gespeeld kunnen worden én een rondje work-out apparaten om je spieren te trainen. Keuze genoeg dus.
Adres: Snipperlingsdijk (tussen beide stoplichten) Deventer

  • Kapjeswelle

Workout with a view? Het kan in Deventer! De Gemeente heeft een workout bank laten plaatsen op een wel heel bijzondere plek: aan de rand van de IJssel. Het bankje is uitgerust met touwen om je arm-, schouder en rugspieren te trainen. Wil je meer? Er is ook een bordje bij geplaatst met daarop uitleg van de verschillende oefeningen. Let’s go!
Adres: ter hoogte van Kapjeswelle 4 (aan de overkant), 7411 SJ Deventer

  • Wijk- en Speeltuinvereniging "De Hoven"

Bij deze wijkvereniging vind je niet alleen een speeltuin, ook kun je er lekker bewegen in het workout park. Met een grote hoeveelheid gloednieuwe gymapparatuur kun je al je spieren weer lekker trainen.
Adres: Leliestraat 27, 7419 CT Deventer

  • Wezenland

In de voortuin van de zonneflat staat een heel parcours aan work-outs opgebouwd. Deze buitengym staat vrijwel gelijk aan de apparaten die een sportschool te bieden heeft. Het verschil? Gratis én lekker buiten. Dubbele winst dus!
Adres: ter hoogte van Wezenland 262, 7415 JE Deventer

  • Outdoor Gym – Wilp

Net iets buiten Deventer bevindt zich ook een outdoor gym. Hier kan je heerlijk sporten terwijl je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Het zit ook nog eens naast het water, dus als het warm is kan je na je intensieve sessie direct een lekkere verfrissende duik nemen!
Adres: Kneuterstraat 19t, 7384 CR Wilp

Naast outdoor sportlocaties kent Deventer ook veel parken, waar ook zeker de ruimte is om te sporten. Neem bijvoorbeeld zelf je sportmatje mee en ga lekker in het zonnetje je oefeningen doen in plaats van op je studentenkamer, of loop een ander rondje hard! Het Worpplantsoen, het Nieuwe Plantsoen, de IJssel of het Rijsterborgherpark zijn fijne locaties om te lopen.