Geupload bestand

10 leukste koffietentjes van Deventer

Wie kijkt er niet reikhalzend uit naar het eerste kopje van de dag? Of je nu druk bezig bent met leren voor je tentamens, of een nacht hebt doorgehaald: een koffiepauze kan iedereen gebruiken. En dan hebben we het natuurlijk niet over het slootwater dat er uit de automaat op school of stage komt… Herkenbaar? Voor ons wel. Daarom hebben we speciaal voor jou de 10 leukste koffietentjes in Deventer op een rij gezet!

Togo 2

Stefano's 
Lekker even de benen strekken en tegelijkertijd een koffietje scoren? Dat doe je bij Stèfano's. In de Spijkboorsteeg ruik je de lekkere, Italiaanse koffie al. En als je er dan toch bent, raden we het zeker aan om ook een lekkere panini mee te nemen. De innerlijke mens verwennen, dat mag best toch!

KoffieDok
Van donderdag tot en met zaterdag kan je terecht in het koffiecafé van KoffieDok. Het café is licht en heeft veel houtelementen, wat zorgt voor een sfeervolle look. Haal je liever even een frisse neus tijdens de koffiepauze? Ook dan is KoffieDok ideaal, want het is gevestigd in het ondernemende Havenkwartier.

Roemar Koffiebranderij
Ben je een echte koffieliefhebber en fijnproever? In de gezellige Walstraat bevindt zich Roemar Koffiebranderij. Het bijzondere aan de koffie, is dat de bonen vers worden gebrand. Geloof ons: dat proef je! Ook voor mensen die niet zo’n koffie-fan zijn is de branderij een leuk adresje. Je kunt er namelijk ook je favoriete theesoorten scheppen in de naastgelegen Theesteeg!

Kaldi
Bij Kaldi is koffie een beleving en schenken ze heerlijke koffiespecialiteiten. Mocht je behoefte hebben aan een koffietje, maar je hebt nog wel veel werk te doen of je moet nog echt even leren voor je tentamen, geen probleem! Bij Kaldi kan je ook gebruikmaken van flexwerkplekken!

Eigenwijs
Op het grootste plein van Deventer, de Brink, vind je dit restaurant. Perfect voor wanneer je even een andere setting wilt dan je saaie bureau! Bij Eigenwijs serveren ze heerlijke koffies, maar kan je ook perfect je lunchpauze houden. Of als je je dag een keer wat later begint een ontbijtje, want de pannenkoeken zijn heerlijk! Bijkomend voordeel: zodra de zon begint te schijnen, is dit terras de perfecte place to be door de ligging. Just saying…

LOU.
In deze gezellige koffiebar is plek voor iedereen: een fijne sfeer, vriendelijk personeel en natuurlijk heerlijke koffie. Voor de inrichting is gekozen voor veel roze, paars en hout. Dit maakt het direct cozy en warm. In het pand zit ook een schoonheidsspecialiste, waar je terecht kunt voor een heerlijke beauty-behandeling. Kun je daarna weer helemaal fris aan de slag met je werk!

Lou - Foto Barbara Trienen (15)

Bij Peet 
Je bent altijd welkom Bij Peet! Deze zaak heeft een nostalgische huiskamersfeer en er is veel te zien, waaronder een hele verzameling thee- en koffiepotten. Bij Peet kan je altijd terecht voor een lekker koffietje. Als beloning voor het harde werken verdien je zeker een lekker stukje van Peets zelfgemaakte appeltaart.

Groote Poot
In de ontbijt- en lunchroom van Groote Poot kun je voor je studie of werk begint nog even snel een gezond ontbijtje scoren. Ze zijn namelijk al vanaf 8.30 uur geopend. Er wordt koffieblend van biologische bonen uit Ethiopië en Brazilië geserveerd, maar wie liever thee bij het ontbijt drinkt, heeft de keuze uit verschillende kruidentheeën. Geen tijd voor een uitgebreid ontbijt? Groote Poot verkoopt ook vele broodjes in haar bakkerij, die gaan perfect met een koffie to go!

Coffee Together
In dit moderne koffiezaakje aan de Lange Bischopstraat, serveert Coffee Together haar eigen koffieblend. Voor koffies met melk hebben ze een donker gebrande dark roast, zodat ook daar de smaak van de koffie goed naar boven komt. Echte fijnproevers kunnen hier ook goed terecht, want er zit altijd een Single Origin koffieboon op de molen. Heerlijk als je een keertje wat nieuws wilt proberen!

De Bonte Klipper
Een bezoekje aan de Bonte Klipper voelt echt als een belevenis! Je kunt er terecht voor kwalitatief goede koffie of thee. Dit kan in de prachtige schenkerij of to go. Daarnaast hebben ze een ruim assortiment aan bonbons en chocolade, wat natuurlijk niet mag ontbreken bij die kop koffie.

Niet zo’n fan van koffie? Niet getreurd! Zoals je al kon lezen, serveren vele koffiebarretjes ook heerlijke alternatieve drankjes zoals theetjes of een lekker sapje. Dus, heb jij zin in een keer iets anders dan je standaard filter- of automaatkoffie? Breng dan eens een bezoekje aan één van deze leuke zaakjes!