Geupload bestand

BIJBANEN

Help! Mijn geld is alweer op!

Heb je zin om dingen te ondernemen naast je studie? Naar de film, een drankje doen of even lunchen bijvoorbeeld. Superleuk, maar dan is wat extra geld vast welkom. Wij helpen je graag op weg!

Als je op kamers woont, is je maand vaak langer dan je bankrekening toe laat. Je geeft gewoon makkelijker en meer geld uit. Is het niet de huur die je betaald voor je kamer, dan zijn het de boodschappen, feestjes of lunchdates buiten de deur wel. Anyway; voor je het weet, is je geld op. En dan? Dan zoek je natuurlijk een goedverdienende bijbaan die ook nog eens leuk is. Dat is een perfecte win-win situatie. Weet je wat een extra bijkomend voordeel is? Als je aan het werk bent, kun je je geld niet uitgeven…

Uit een klein onderzoekje blijkt dat de meeste studenten het prima vinden om zo’n 8 tot 16 uur per week te werken naast de studie. In Deventer zijn er veel verschillende mogelijkheden voor een bijbaantje. Zo zijn er meer dan genoeg horecagelegenheden, die vaak staan te springen om extra oproepkrachten.

Liever niet in de bediening of de afwas? Veel restaurants bezorgen ook. Zij zoeken regelmatig nieuwe bezorgers. Heb je meteen je work-out gedaan. Daarover gesproken; boodschappen bezorger Flink zoekt ook nog steeds energieke en jonge bezorgers. Daarnaast kent Deventer verschillende evenementen en festivals. Lekker werken in een feestelijke sfeer met leuke muziek op de achtergrond, ideaal toch? Klein nadeeltje: dit is wel gebonden aan het festivalseizoen.

Doe je liever ‘nuttig’ werk? Dan is het geven van bijles of oppassen op kinderen ook een perfecte bijbaan voor een student. Je kunt namelijk redelijk flexibel je uren inplannen en het is niet zo’n intensieve baan. Moet net passen naast je drukke studentenleven, nietwaar?

Om gericht te zoeken naar banen in Deventer, zijn er verschillende sites die je helpen met het vinden van interessante vacatures. Kijk eens op studentenwerk.nl van Young Capital. Hier vind je allemaal actuele vacatures van horeca tot sales, of in een winkel of juist logistiek.

Een andere handige site die jou hierbij kan helpen is asatalent.nl. Daar kun je selecteren welke branche je leuk lijkt en voor hoeveel uur je aan de bak wilt. Last but not least: stap gewoon eens naar binnen bij een bedrijf waar jij je oog op hebt laten vallen. Dat stellen ze zéker op prijs!

Agenda