Geupload bestand

Het Deventer van Carlijn!

Het is inmiddels vier jaar geleden dat ik mij oriënteerde op de studie die ik wilde doen na het behalen van mijn havo-diploma. Ik was 17 en dus nog best jong. Dit maakte het voor mij extra lastig om een keuze te maken. Wel wist ik dat ik iets wilde in de hospitality-branche, omdat ik het leuk vind om met mensen te werken. En dat ik niet te veel theorie wilde, ik ben namelijk meer een doener dan een studiebol. In mijn zoektocht stuitte ik op de opleiding Tourism Management. Hierbij viel direct op dat het veel praktijk was én dat ik naar het buitenland moest. Ook zag ik dat Zwolle-Deventer maar 20 minuten met de trein is, wat mij een prima afstand leek. Ik meldde mij vlak voor de zomervakantie nog aan, niet echt wetende wat mij te wachten stond.

Deventer als studiestad
De stad Deventer kende ik eigenlijk nauwelijks. Wel van de zwemfeestjes bij de Scheg of een keer een dagje winkelen met mijn moeder, maar de stad kende ik zelf verder nog niet echt. Deze heb ik in de loop van mijn studie steeds beter leren kennen. Na een dag met colleges ging ik vaak met klasgenoten op de Brink een terrasje pakken of liepen we door naar de IJssel. En door verschillende opdrachten vanuit school, heb ik de stad ook steeds een beetje beter leren kennen. Wel woonde ik al die tijd in Zwolle, dus het echte studentenleven heb ik hier niet meegemaakt.

Liefde voor Deventer
Al heb ik niet veel van het studentenleven in Deventer meegemaakt, en ligt mijn trots voornamelijk in mijn woonplaats Zwolle; ik heb door mijn studie absoluut liefde gekregen voor Deventer! Met enige regelmaat had ik een feestje bij studiegenootjes en dat was altijd heel gezellig met andere Deventer studenten. Nu is Deventer niet écht een uitgaansstad, maar de vele terrasjes en leuke parkjes zijn echt gezellig om met vrienden te zitten! Ook ben ik, nog altijd, onder de indruk dat je binnen vijf minuutjes van het levendige centrum bij de IJssel bent. Ik kan ontzettend genieten van het zitten in het zonnetje langs het stromende water. De ‘instagrammable’ straatjes met leuke koffietentjes en kledingwinkeltjes maken mij ook altijd zo blij!

Afstuderen …InDeventer!
Deze liefde voor Deventer is in mijn laatste fase van de studie toch wel het meeste gegroeid. In de loop van mijn opleiding kwam ik erachter dat ik citymarketing erg leuk vind. Daarom ben ik afgestudeerd bij Deventer Marketing. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om Deventer als stad aantrekkelijk te maken voor middelbare scholieren, studenten en Young Professionals. Omdat ik veel meer te weten ben gekomen over de stad Deventer, maar ook over de verschillende ondernemers, is mijn trots voor de stad alleen maar toegenomen!

Over Carlijn
Ik ben Carlijn Wiersema en 20 jaar oud. Ik studeerde Tourism Management aan Hogeschool Saxion in Deventer en ben in december 2022 afgestudeerd. Ondanks dat ik niet op kamers woon in Deventer, heb ik hier een hele leuke studententijd gehad!