Geupload bestand

Waarom je echt bij een studentenvereniging wil!

Of je nu al je hele leven in Deventer woont of net komt kijken in onze mooie koekstad; een studentenvereniging heeft je veel te bieden.

Wat is een studentenvereniging?
Bij een studentenvereniging ben je, zoals de naam al doet vermoeden, lid van een vereniging die bestaat uit en gedraaid wordt door studenten. Op verschillende manieren en momenten kom je samen om activiteiten te ondernemen en te borrelen. Dit gebeurt veelal in de eigen sociëteit, dat is de ontmoetingsplek voor de leden.

Verschil studentenvereniging en studievereniging?
De een heeft het over een studentenvereniging en de ander weer over een studievereniging. Zit daar verschil in? Jazeker! Een studievereniging wordt geïnitieerd vanuit een bepaalde studie en bij een studentenvereniging zitten alle studies door elkaar. Het kan leuk zijn om lekker veel contacten te hebben binnen je studie, maar het leuke van een studentenvereniging is juist dat je lekker kunt mengen met andere studies. Dit zorgt voor diverse gesprekken en een nog groter netwerk in de stad!

Waarom zou je bij een studentenvereniging gaan?
Door aan te sluiten bij een studentenvereniging wordt jouw sociale omgeving enorm snel uitgebreid. Naast je bestaande vriendengroep of je studiegenoten leer je ook andere studenten uit de stad kennen, waardoor je sociale skills goed worden ontwikkeld. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen door je in te zetten in verschillende commissies of te gaan voor een leidersfunctie. Verder onderneem je veel leuke activiteiten met de vereniging, zoals borrels en feestjes, ga je vaak samen op vakanties en zijn er chique gala’s. Al met al genoeg redenen om voor een studentenvereniging te kiezen; nietwaar?

Welke verenigingen zijn er in Deventer?
Enthousiast geworden? Dan heb je geluk, want Deventer heeft twee studentenverenigingen! Zo heb je S.V. Nescio, een vereniging die bestaat uit 120 studenten die zich typeert als een grote vriendengroep die samen studentikoze dingen doet. Zo organiseren ze verschillende kampen, schuif je aan voor het nieuwjaarsdiner en ga je op chique tijdens het gala. Daarnaast organiseren ze ook activiteiten buiten Deventer.

Naast S.V. Nescio kent Deventer CHBOV Pro Deo. Deze christelijke hbo-vereniging claimt meer dan een studentenvereniging te zijn. Binnen Pro Deo word je uitgedaagd om je tijdens je studententijd verder te ontwikkelen naast je studie. Met andere studenten sluit je vriendschappen en leer en groei je in geloof.

Een greep uit de studieverenigingen van het Saxion zijn:

- CEMENTi: voor juridische, veiligheids-, bestuus-, en bedrijfskundige opleidingen. 
- DAS: vanuit de studie Archeologie.
- S.V. Hysteria: Verpleegkunde & Gezondheid en Technologie.
- S.V. IManage: International Business, Languages en Studies.
- S.V. LABor: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek & Chemie.
- Pro-ACT: HBO- ICT.
- TP+: Toegepaste Psychologie.

Agenda