Geupload bestand

STAGES

Work in progress

Wie gaat studeren, ontkomt er niet aan: stage lopen. Jouw stage ervaring valt of staat met het vinden van een te gekke organisatie die aansluit bij jouw opleiding, wensen én jouw persoonlijke voorkeuren. Klinkt als een flinke eisenlijst, maar wees eerlijk: als je 2, 3 of 5 dagen stage gaat lopen van 9 tot 17 uur, wil je dat toch wel graag op een toffe plek doen?

Begin op tijd!

Nee, we zijn niet je ouders, maar we waarschuwen je wel graag even. Iedereen wil een toffe plek om stage te lopen, dus begin op tijd met zoeken en contact leggen. Zit jij al op Linkedin? Dat is de place to be om jouw netwerk uit te breiden en een zoekvraag neer te leggen. Maar denk ook eens aan waar je nu een bijbaantje hebt, je ouders en vrienden van je ouders. Kortom: zet zoveel mogelijk lijntjes uit. 

Zet de eerste stap

Wil jij niet afwachten tot ze naar jou toekomen? (Wat zeer waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Sorry, not sorry) Zet dan zelf de eerste stap! Nog geen idee? De website stage in regio Salland heeft een goed overzicht van de verschillende bedrijven in de regio Deventer. Maak een lijst van bedrijven die jou interessant lijken en zoek uit welke persoon je binnen dit bedrijf kan benaderen voor jouw stagevraag. Bedrijven kunnen proactieve stagiars absoluut waarderen. Heb jij alvast dat eerste pluspunt binnen.

Agenda